Logo Thuisbatterij

57% van consumenten overweegt een thuisbatterij na stopzetten salderingsregeling

Zonnepanelen op het dak

Investeer in zonnepanelen en het verdient zichzelf terug. Het leek haast te mooi om waar te zijn en met de huidige ontwikkelingen is het dat ook. Werden we eerst lekker gemaakt met een salderingsregeling, nu ziet het ernaar uit dat deze wordt afgebouwd. En op termijn zal het helemaal worden stopgezet, waardoor het helemaal niet meer zo aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. Slecht nieuws dus voor eigenaren en aankomende eigenaren van deze energie opwekkers. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van ondervraagde consumenten, zo’n 57%, heeft aangegeven hierdoor de aanschaf van een thuisbatterij te overwegen. Welke voordelen een thuisbatterij heeft leggen we u graag uit in deze blog.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt volgens hetzelfde principe als een oplaadbare batterij, alleen is het vele malen groter. Het stelt u in staat om zonne-energie op te slaan voor later gebruik. Zelfs op bewolkte dagen slaat de thuisaccu het tijdelijk op. Hierdoor bent u nagenoeg onafhankelijk van een energienet en bespaart u daardoor hoge kosten. Wanneer u zonnepanelen heeft wordt met behulp van een omvormer de stroom naar alles in uw huis dat elektriciteit nodig heeft gestuurd. Alle stroom die overblijft stuurt de omvormer door naar de thuisbatterij zodat dit op een ander moment gebruikt kan worden. Wanneer de salderingsregeling dus stop wordt gezet voor huidige en toekomstige zonnepaneleneigenaren is het reuze interessant om te investeren in een thuisbatterij.

Zonne-energie opslaan

Als stroomverbruiker weet u vast wel wanneer u de meeste energie gebruikt. Dat is tijdens de piekuren, vaak aan het einde van een werkdag. Eten koken, een douche nemen en de wasmachine draaien gebeuren vaak op dezelfde tijden. Deze pieken in het elektriciteitsverbruik zal niet veranderen op het moment dat de salderingsregeling niet meer van toepassing is. Juist daarom is het fijn om hiervoor stroom te gebruiken die geleverd wordt doordat dit opgeslagen is in een thuisbatterij. Zo maakt u nog steeds optimaal gebruik van de zonnepanelen en hoeft u weinig tot geen stroom in te kopen van een energiemaatschappij. Geen wonder dat er steeds meer mensen overwegen om een thuisbatterij te kopen. En wie weet, wordt dit nog wel aantrekkelijker door subsidiemogelijkheden voor deze energiebesparende maatregel.

Deel dit artikel:

Lees meer