Logo Thuisbatterij

Deze leverancier komt met een abonnement op thuisbatterijen

Hoe lang blijft stroom in een thuisbatterij

De Noorse onlinemarktplaats Otovo, sinds maart van dit jaar ook actief in Nederland, gaat thuisbatterijen aanbieden in abonnementsvorm. Dit deden ze eerder al met zonnepanelen en bieden ze nu ook per direct aan voor thuisaccu’s. Hiervoor maken ze gebruik van de Enphase Energy en Pylontech. 

Thuisbatterij met abonnement

Het abonnementsmodel is een alternatief voor een thuisbatterij kopen. Eind oktober kondigde Otovo al aan dit voor bestaande klanten aan te bieden, maar nu hebben ze dit ook opengezet voor iedere eigenaar van zonnepanelen. Otovo staat bekend om hun innovatie systeem op de website, waar een dakscan gedaan kan worden waarna een een legplan wordt gemaakt met daarbij een bijpassende thuisbatterij voor de zonnepanelen

Abonnementsmodel al populair in Duitsland

Otovo is actief in 13 landen, waaronder Duitsland. Daar wordt bij maar liefst 80% van de afgesloten abonnementen van zonnepanelen, ook een thuisbatterij afgenomen. In Nederland is de thuisaccu nog relatief onbekend, beaamt ook het Noorse platform. Maar met dit flexibele abonnementsmodel willen ze de mogelijkheid aanbieden om op eenvoudige wijze te starten met het opslaan van de eigen zonnestroom. 

Deel dit artikel:

Lees meer