Logo Thuisbatterij

Lancering thuisbatterij van Hegg Energy

Nederlandse start-up Hegg Energy lanceert een innovatieve thuisbatterij en dynamische energiecontracten, speciaal voor consumenten met zonnepanelen op het dak.

Hegg, een afkorting voor Home Energy for a Greener Grid, streeft ernaar zoveel mogelijk energiegebruikers die zelf stroom opwekken samen te brengen, om zodoende samen een energysysteem op te bouwen wat toekomstgericht is. Het doel is om meer gebruik te maken van eigen zonnestroom, opslag en zo een groener energienet te creëren.

Thuisbatterij en dynamisch energiecontract

De start-up biedt direct twee concrete oplossingen aan: een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij. Het slimme gebruik van thuis opgewekte zonne-energie, in combinatie met een dynamisch energiecontract en de slimme thuisbatterij van Hegg, stelt huishoudens naar eigen zeggen in staat om niet slechts 30 procent, maar tot wel 70 procent van hun opgewekte zonnestroom zelf te gebruiken.

De aangeboden lithium-ijzerfosfaatbatterij van Hegg, afkomstig van het Soltaro, heeft een opslagcapaciteit van 10 kilowattuur.

Deel dit artikel:

Lees meer