Logo Thuisbatterij

Nieuwe generatie Tesla Powerwall gepresenteerd

Tesla Powerwall 3

Tesla heeft de Powerwall 3 gepresenteerd. De nieuwe, derde generatie van hun thuisbatterij heeft een verdubbeld vermogen gekregen en is vanaf volgend jaar, 2024, op de markt. 

Waar bij de andere generaties van de Tesla Powerwall nog een extra unit, de omvormer Powerwall+, geïnstalleerd moest worden, hoeft dat nu niet meer bij de Powerwall 3 met zijn ingebouwde omvormer. Een fantastische verbetering! Daarentegen is deze thuisaccu niet geschikt om samen te werken met andere zonnepaneelomvormers. 

Verdubbeld vermogen, maar dezelfde opslagcapaciteit

Bij deze nieuwe serie is de hoeveelheid vermogen flink verbeterd. Waar de Powerwall 2 nog een vermogen heeft van 5,8 kilowatt, is dit bij de nieuwe Powerwall 3 verdubbeld naar 11,5 kilowatt. Ook offgrid heeft er een verbetering plaatsgevonden. De back-up power van de vorige generatie ging tot 10 kilowatt, de Powerwall 3 kan echter continu 11,5 kilowatt aan vermogen leveren. 

Een lichte teleurstelling is toch wel de opslagcapaciteit. Waar stiekem werd gehoopt op 25 kwH, heeft de Powerwall 3 net als zijn voorganger 13,5 kilowattuur opslagcapaciteit. Bij een maximaal vermogen is de thuisbatterij voor zonnepanelen nu na 3 uur leeg. Er kunnen nu wel meerdere units aan elkaar gekoppeld worden, waardoor het vermogen maal 3 gaat. Op die wijze is de opslagcapaciteit eenvoudig te vergroten tot 40,5 kilowattuur.

Kleiner formaat

Wat opvalt is dat de Tesla Powerwall 3 iets kleiner van formaat is, met name in de breedte. Van 1150 mm x 755 mm x 147 mm (Powerwall 2) naar 1099 mm x 610 mm x 193 mm (Powerwall 3).

De prijs van de thuisbatterij wordt bekend bij lancering in 2024.

Deel dit artikel:

Lees meer