Logo Thuisbatterij

Slimme AI-thuisbatterij van Zonneplan laadt bij pieken en levert bij dalen

AI-technologie wordt steeds meer toegepast; en nu ook in de thuisbatterijen. De Nexus-thuisbatterij speelt met AI automatisch in op de dynamische stroomtarieven. Daar verdient u als klant goed aan, ook zonder zonnepanelen!

Het ene moment is er een overschot aan energie, het andere moment een tekort. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan er meer of minder zon schijnen dan verwacht, waait het meer en wordt er meer stroom opgewekt op andere, groene manieren. Dit alles zorgt er wel voor dat we op piekmomenten zelfs te veel stroom hebben. Op momenten van deze overbelasting van stroomnet, bieden netbeheerders korting aan bij hun klanten om meer stroom af te laten nemen. 

Ook andersom spelen netbeheerders hierop in. Bij een tekort aan stroom zorgen de gascentrales dat er voldoende stroom beschikbaar is. Energiebeheerders springen hierop in door juist op deze momenten stroom te leveren, waardoor ze meer verdienen. De Nexus thuisbatterij van Zonneplan biedt de mogelijkheid voor u als consument om hierin mee te gaan. De AI-technologie in de thuisaccu weet precies op welke momenten het slim is om te laden, ontladen of even te wachten. 

Rendement van minimaal €1.000,- per jaar

De Nexus thuisbatterij is verkrijgbaar in drie varianten: 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh. Met de kleinste thuisaccu, die €6.000,- kost, haalt u al een rendement van bijna €1.000,- per jaar. Deze heeft u dus na 6 jaar terugverdiend. De 15 kWh batterij kost €7000,- en heeft een verwacht rendement van €1.350,- per jaar. De batterij met de grootste capaciteit, 20 kWh, kost €8.000,- en levert €1.600,- per jaar op. 

Deel dit artikel:

Lees meer