Logo Thuisbatterij

Thuisbatterij bij veel verzekeraars (nog) niet in polis opgenomen

Thuisbatterij

Uit onderzoek van energiewebsite Jeroen.nl blijkt dat de meeste verzekeraars in hun polis niets benoemen over de thuisbatterij. Het is hierdoor onduidelijk of de accu onder de inboedelverzekering valt. Ook bij zonnepanelen is het vaak niet eenduidig of deze moeten worden opgegeven bij de woonverzekering. Controleer daarom altijd goed je polisvoorwaarden. 

Brandschade bij kortsluiting

Een thuisbatterij voor zonnepanelen biedt de mogelijkheid om opgewekte stroom op een later moment te gebruiken, zoals in de avond. Dit maakt je afhankelijk(er) van het stroomnet. Maar waar een accu wordt geïnstalleerd, kan ook kortsluiting komen met eventuele brandschade als gevolg. Daarom is het van belang dat je altijd de polisvoorwaarden van je verzekering goed controleert. Bij verzekeraars die wel de thuisaccu benoemen in hun polis, staat dit vaak in hetzelfde rijtje als de zonnepanelen, omvormers en warmtepompen.

Installatie thuisbatterij door erkend installatiebedrijf

In verband met de complexiteit van een thuisbatterij installeren, eisen verzekeraars die de accu wel in de polis hebben opgenomen, dat de installatie ervan wordt verricht door een erkend installatiebedrijf. Dit volgens de norm NEN 3140.

Deel dit artikel:

Lees meer