Logo thuisbatterijenspecialist wit

Thuisbatterij prijs vergelijken

Met een thuisbatterij voor zonnepanelen verhoog je het eigenverbruik van je zonne-energie. Sla het overschot aan stroom op in de batterij en gebruik het op een later moment. Vergelijk de prijzen van onze aanbieders en bespaar direct.

Thuisbatterij kosten gratis vergelijken

Check je beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Ontvang meerdere offertes

1

Vul je gegevens in als
postcode en energieverbruik

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen je met de beste installateurs

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Kom in contact en ontvang vrijblijvende offertes

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Thuisbatterij prijs

Prijs afhankelijk van soort thuisbatterij

De prijs van een thuisbatterij ligt tussen de €3.000,- en €10.000,-, waarbij de gemiddelde thuisaccu €4.000,- tot €5.000,- kost. Hoewel de afgelopen jaren de prijs is gedaald – mede doordat de vraag naar accu’s toeneemt – blijft een thuisbatterij een flinke investering.

Thuisbatterij prijzen vergelijken

De totale kosten van een thuisbatterij voor zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt de prijs onder andere af van de aanschafprijs, kosten van de installatie en de eventuele kosten van een omvormer. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende soorten en bijbehorende prijzen.

Voordelen thuisbatterij

Haal maximaal rendement uit je zonnepanelen
Ook onafhankelijk als de zon niet schijnt
Slim gebruik maken
van je energie
Volledig beschermd tegen stroomuitval

Wat kost een thuisbatterij?

Indicatieprijs: €4000,- tot €5.000,-

De kosten van een gemiddelde thuisbatterij liggen tussen de €4.000,- en €5.000,-. Zonder thuisaccu subsidie is dit een flinke investering. Maar nu de salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2025, ontvang je steeds minder terug voor je overschot aan opgewekte zonne-energie. Vanaf 2026 wordt dit ieder jaar met 9% afgebouwd, waarna er vanaf 2031 helemaal niet meer gesaldeerd kan worden en je alleen nog een (lagere) vergoeding ontvangt voor de teruggave van energie.

Thuisbatterij bij afbouw salderingsregeling

De thuisbatterij biedt uitkomst bij de afbouw van de salderingsregeling. Als je er minder voor terugkrijgt en in de avond alsnog tijdens de piekuren stroom moet inkopen voor een hoge prijs, kun je het overschot aan opgewekte zonne-energie van overdag beter opslaan in een thuisbatterij en dit in de avond gebruiken. Zo bespaar je flink op je energierekening en ben je duurzaam bezig!
Thuisbatterij aan muur

Vraag offertes aan en vergelijk

Thuisbatterij zonnepanelen prijs

Een thuisbatterij is een aanrader als je zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan jouw huishouden verbruikt. Onze specialisten in laadoplossingen adviseren je graag over hoe je het maximale rendement uit je zonnepanelen kunt halen. Ook als je geen zonnepanelen hebt, kan een thuisaccu interessant zijn.

De precieze prijs van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt de prijs onder andere af van de aanschafkosten, kosten van de installatie en de eventuele kosten van een omvormer. Onze specialisten in laadoplossingen adviseren je graag over de verschillende soorten en bijbehorende prijzen. Vraag advies op maat aan en vergelijk diverse offertes.

Prijs thuisbatterij in 2024

Een accu voor zonnepanelen kost gemiddeld 1.000 euro per kWh (exclusief btw, inclusief plaatsingskosten). De prijs is mede afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de capaciteit van de thuisaccu. Mocht je al zonnepanelen hebben en pas achteraf een thuisaccu laten installeren, dan heb je een omvormer nodig. De omvormer is een extra kostenpost.

Hieronder kun je een overzicht vinden van de richtprijzen van de meest populaire thuisbatterijen voor zonnepanelen:

Capaciteit van de thuisbatterij Gemiddelde thuisbatterij prijs
Thuisbatterij van 3 kWh
€ 3.000,-
Thuisbatterij van 6 kWh (meest gekozen)
€ 4.000,- tot € 5.000,-
Thuisbatterij van 14 kWh
€ 10.000,-

Thuisbatterij 5 kwh prijs

De gemiddelde prijs van een thuisbatterij van 5 kWh ligt tussen de €4.000,- en €6.000,-. Dit bedrag is inclusief de installatiekosten. De exacte installatiekosten kunnen verschillen per installateur.

Indicatieprijs thuisbatterij 5 kwh
Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een thuisaccu van 5 kWh. Denk hierbij aan de capaciteit en plaatsingskosten, maar ook aan het type thuisaccu, het merk, de kwaliteit, levensduur en nominale spanning. Daarnaast kan de prijs stijgen als je een hybride omvormer moet aanschaffen. Niet elke omvormer is namelijk geschikt om te gebruiken als energieopslag voor een thuisaccu.

Lithium ion thuisbatterij kopen
Thuisbatterij met zonnepanelen

Thuisbatterij 10 kwh prijs

Voor mensen met een groot gezin en/of een groot stroomverbruik, is een thuisbatterij van 10 kWh zeer geschikt. Zo sla je voldoende stroom op voor dagelijks gebruik en bepaalde elektrische apparaten die veel stroom gebruiken, zoals een laadpaal voor elektrische auto’s of een warmtepomp.

Indicatieprijs thuisbatterij 10 kwh
De gemiddelde prijs van een thuisbatterij van 10 kWh ligt tussen de €8.000,- en €10.000,-. Thuisbatterijen met een capaciteit van 10 kWh zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten thuisaccu´s zoals loodzuur batterijen, lithium-ion batterijen en zoutwater batterijen. Daarnaast kies je tussen diverse afmetingen en het aantal laadcycli dat de thuisbatterij moet hebben.

Thuisbatterij 20 kwh prijs

Op een thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh kun je een grote hoeveel zonde-energie opslaan. Dit grote systeem is zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine, commerciële bedrijven. Zo is deze thuisaccu ideaal voor bedrijven met een hoog stroomverbruik of voor bedrijven die elektrische laadpalen beschikbaar stellen voor de elektrische auto’s van hun medewerkers. Mocht je je zonnepanelen installatie willen uitbreiden, dan kan het interessant zijn om te investeren in een thuisbatterij van 20 kWh.

Indicatieprijs thuisbatterij 20 kwh
Voor een thuisbatterij van 20 kWh betaal je gemiddeld tussen de €12.000,- en de €15.000,-. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen. De exacte prijs is afhankelijk van de uitvoering die je kiest.

Thuisbatterijen hangen in garage

Beste thuisbatterijen kosten

Voor de beste kwaliteit thuisbatterij, moet je rekenen op bedragen tussen de 5.000 en 10.000 euro. Welke thuisbatterij voor jou de beste keus is, is afhankelijk van meerdere factoren.

Het is van belang om de capaciteit van de thuisaccu af te stemmen op de productie van de zonnepanelen en je stroomverbruik. Om de capaciteit te berekenen kun je de volgende rekensom gebruiken als indicatie: vermenigvuldig elke 1.000 Wp aan zonnepanelen-vermogen met 1 à 1,5 kWh aan batterij-capaciteit. Als je panelen een totaalvermogen van 5.000 Wp hebben, dan heeft je thuisbatterij een capaciteit van 5 à 7,5 kWh nodig.

Laat eerst het stroomverbruik en vermogen meten
Een erkende installateur zal eerst je stroomverbruik en het totale vermogen van de zonnepanelen meten. Op basis hiervan zal de installateur het vermogen van de thuisbatterij bepalen. Zo weet je zeker dat je thuisaccu een goed rendement heeft en dat je de meest gunstige prijs betaalt. Als je batterij te hoog gedimensioneerd is, betaal je namelijk meer dan eigenlijk nodig is. Naast de plaatsingskosten en capaciteit, zijn er andere factoren die invloed hebben op de prijs van de thuisaccu. Voorbeelden hiervan zijn het merk, het type thuisaccu, de nominale spanning, de levensduur, de kwaliteit en of er een hybride omvormer nodig is.

Thuisbatterij subsidies 2024

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een subsidie voor de aanschaf van een thuisbatterij aan te vragen. Jammer, want een subsidie zou de prijs van een thuisbatterij een stuk toegankelijker kunnen maken. Zo blijkt uit onderzoek van Netbeheer Nederland dat een subsidie van 30 procent al voldoende is om een thuisbatterij rendabel te maken. Naar verwachting zal de vraag naar thuisbatterijen stijgen. Wellicht wordt er dan opnieuw gekeken naar het invoeren van subsidies.

Waarom netbeheerders voor een subsidie thuisbatterij pleiten
Netbeheerders, gemeenten en Energy Storage NL pleiten voor de stimulatie van de thuisbatterij. Ons stroomnet is namelijk flink overbelast, mede doordat we steeds vaker elektrisch rijden en koken. Ondertussen is er niet voldoende materiaal en mankracht beschikbaar om het elektriciteitsnet op korte termijn te verzwaren. Hoewel de thuisaccu een prima oplossing is voor dit probleem, is een thuisaccu op dit moment voor veel huishoudens nog niet rendabel. Door de salderingsregeling af te bouwen en een subsidie op de thuisaccu in te voeren, kan dit veranderen.

Kennisbank thuisbatterij